Blog

Ohranjanje mladostnosti in anti-aging učinek PEMF celične terapije niti nista več skrivnost. Številni ljudje in mnoge znane osebnosti, ki se zavedajo vloge PEMF, kot npr. Tony Robbins, s pridom uporabljajo to tehnologijo za ohranjanje tega, k čemur človeštvo že od nekdaj stremi – izvira mladosti in dolgoživosti.
S PEMF (terapijo s pulzno elektromagnetnim poljem) je biohacking dolgega življenja postal mogoč, kar je povsem logično in jasno zakaj. PEMF izpolnjuje vse osnovne potrebe za doseganje in biohacking dolgoživosti. 

Epigenetski biohacking dolgoživosti s PEMF

Dolgoživost in zdravje v veliki meri pripisujemo genom. Na primer, najstarejše ljudi na zemlji pogosto najdemo na Japonskem. 

To bi bila odlična novica, če bi bili iz Japonske, ampak verjetno niste in tudi okolje ni več takšno za kakršnega ste bili kot človek ustvarjeni. Zaradi tega znanost vlaga trud in čas v nadgradnjo DNK, da bi upočasnili in celo zaustavili staranje.

NASA je v raziskavi o PEMF terapiji, leta 2002, ugotovila, da ima PEMF terapija daljnosežne genetske prednosti in koristi, še posebej koristne za dolgoživost in zdravje v starejših letih. PEMF terapija upočasnjuje proces celičnega staranja z zaviranjem delovanja približno 175 kontrolnih genov in genov staranja ter spodbujanjem delovanja približno 150 genov, ki spodbujajo rast celic. 

Nasina študija je za prikaz teh epigenetskih učinkov uporabila PEMF – pulzno elektromagnetno polje, nastavljeno na 10 Hz po 8 ur na dan med 17-21 dnevi.

Ni presenetljivo, da ima pri splošnem zdravstvenem stanju starejših PEMF tako dobre učinke. Protistarostni oz. anti-age učinki se pričnejo pri dolgotrajni uporabi.

Do danes je bilo izvedenih še na tisoče novejših znanstvenih raziskav in na voljo imamo tudi druga nizkofrekvenčna območja za celično zdravljenje telesa s PEMF, ki omogočajo zdravljenje številnih, če ne skoraj vseh težav povezanih s staranjem.

EM_1

Izboljšana presnova kisika s PEMF terapijo za dolgo življenje

Optimalna presnova kisika je povezana z dolgoživostjo že od antičnih časov. V Indiji jogijski življenjski slog vključuje prakso, znano kot Pranayama. Za upočasnitev dihanja in izboljšanje globine dihanja se uporabljajo različne dihalne vaje. Skupaj z mirnim življenjskim slogom v gorah, bližje zemeljskim tlem in zemeljskem magnetnem polju lahko zaznamo zgodovinske zapise o dolgih življenjskih dobah ljudi, ki dosegajo tudi do 200 let.

Ključ do biohackinga dolgoživosti tkiv in kosti (1) je tudi v zagotavljanju povečane presnove kisika (2) v telesnih celicah. Pulzna elektromagnetna polja – PEMF z ustreznimi frekvencami in amplitudo lahko prodrejo v celotno telo in povečajo proizvodnjo in izkoristek kisika. To je eden od razlogov, da PEMF tako dobro učinkuje pri zdravljenju številnih težav.

Regulacija hormonov s terapijo PEMF

Pomemben vidik dobrega počutja in dolgoživosti je hormonsko ravnovesje. Tradicionalne metode za uravnovešanje hormonov so običajno odvisne od uživanja spojin, ki določen hormon poravnajo ali zmanjšajo na podlagi njegove kemične sestave. Čeprav ta tehnika deluje, gre pogosto narobe in je zelo težko vsakodnevno spremljati potrebne odmerke. Te metode lahko tudi delujejo na simptome, ne predstavljajo trajne rešitve in pogosto povzročajo resne stranske učinke. V mnogih primerih so težave, povezane s hormoni, resnično problematične in pogosto povzročijo smrtne izide, vključno z rakom, vendar ne omejeno nanje. Tudi tukaj PEMF terapija kaže odlične rezultate (3).

Zanimivo je, kako je vse to povezano. Globoko dihanje ima za posledico tudi hormonsko ravnovesje, kot tudi redna uporaba naprav PEMF. Najboljše pri tem pa je, da vam ni treba spremljati ravni in odmerkov. Vse deluje samodejno. Ne glede na to, ali je ščitnica ali endokrini sistem (4), uporaba PEMF pomaga uravnotežiti vse hormone. Mnogi ljudje poročajo o popolnem izginotju težav, povezanih s hormoni, pri zdravljenju s PEMF, v nekaj primerih tudi po tem, ko so že leta jemali zdravila, da bi dosegli olajšanje.

Bolečina je prav tako za mnoge vprašanje hormonskega neravnovesja in PEMF se odlikuje prav po tem, da ne samo pomaga pri lajšanju bolečin, ampak tudi odpravlja globlje vzroke.

Kot lahko vidimo, je PEMF terapija popoln paket za tiste, ki si želite dolgoživosti, kot tudi že za starejše osebe. Ne glede na to, ali je vaš cilj ostati ali postati mlad, sta vam obe možnosti veliko mnogo bližje s PEMF terapijo.

Viri:

Več