Celična terapija PEMF lahko učinkovito pomaga pri stresu

Gotovo vas je kar nekaj takšnih, katerim sodoben tempo življenja vsakodnevno postreže z dobro mero stresa. Včasih se začne že zjutraj v postelji, ko se zavemo kaj nas danes čaka, nadaljuje z elektronskim sporočilom, ki  od nas pričakuje več kot sploh lahko storimo, potem se pa skupaj z vso goro misli, ki nam razgrajajo v  glavi in nesmiselno polnijo kapacitete možganov usedemo v avto in odpeljemo novemu dnevu naproti. Povsem raztreseni, niti približno pri stvari – vožnji(!), in popolnoma ne pri sebi.

HITREJŠI TEMPO – ŠIBKEJŠE ZDRAVJE

Sodoben  in hiter način življenja ima večji vpliv na nas, kot si lahko predstavljamo. Bistveno vpliva na naše počutje, razpoloženje in predvsem na tisto naše najdražje, naše zdravje. Kratkoročno utrujenost in stres že nekako prebrodimo, ko pa ta dva prerasteta v način življenja pa nastopi izčrpanost oz. t.i. »Burnout« sindrom, ki pa ima lahko težke posledice za naše zdravje. Vsakodnevni stres pripelje do pretiranega izkoristka telesnih energij in nastopi popolna psihična izčrpanost.

STRES – PRIPRAVA TELESA NA BOJ ALI BEG

Stres je pravzaprav preveliko aktiviranje simpatičnega živčevja, katerega posledice moramo jemati skrajno resno. Osnovno sporočilo, ki ga stres pošilja telesu je: Preidi v stanje pripravljenosti. Srčni utrip se pospeši, pulz je hitrejši, krvne žile pa se zožijo. Stresna reakcija človeka že milijone let varuje pred vplivi iz okolja: telo pripravi na boj ali pa mu omogoči beg.

POSLEDICE DOLGOTRAJNEGA STRESA

V sodobnem času opisane »izjemne okoliščine« žal vse pogosteje postajajo način življenja. Človeško telo preprosto nima več časa, da bi si opomoglo. Krvni tlak ostaja ves čas visok, to pa lahko vodi v obolenje krvnih žil in posledično v srčni infarkt. Ob dolgotrajnem stresu lahko stresni hormon kortizol oslabi imunski sistem in poveča se dovzetnost za okužbe. Bolezni prebavil (gastritis, kolitis, črevesno vnetje, razjede itd.) so pogoste posledice trajnega stresa, ki poleg tega povečajo tveganje za nastanek tumorjev.

VPLIV STRESA NA OTROKE

Stres pa nima vpliva zgolj na fizične spremembe v telesu. Pojavi se lahko tudi agresija, depresija in druge psihične motnje. Vzroki stresa so pogosto v poklicnem in družinskem življenju, pri otrocih pa v previsokih pričakovanjih staršev, kar se pogosto izraža z astmo. Dodatno ga poslabšajo še razni zunanji dejavniki, npr. hrup, promet, hitenje, ipd., kar vodi v motnje zbranosti (slabšo koncentracijo, hitro preusmerjanje pozornosti), te pa so zlasti pri otrocih zelo pogost vzrok za težave v šoli.

KAKO SE UČINKOVITO LOTITI STRESA?

V kolikor se stresa lahko lotimo na psihični ravni, da spremenimo naše dojemanje in sprejemanje okolice, bo to velikanski korak za našo osebnostno rast, zdravje pa nam bo posledično za to neskončno hvaležno. Takšna metoda ni lahka, vendar izvedljiva. Če pa se lotimo stresa na fizični ravni, pa si pri tem lahko pomagamo s celično terapijo z elektromagnetnim poljem – PEMF, ki vpliva predvsem na vegetativno živčevje, deluje sproščujoče in omogoči ponovno vzpostavitev duševnega in telesnega ravnovesja.


V kolikor se stresa lahko lotimo na psihični ravni, da spremenimo naše dojemanje in sprejemanje okolice, bo to velikanski korak za našo osebnostno rast.


PRIVOŠČITE SI TRENUTEK ZASE IN CELIČNO TERAPIJO

Predstavljajte si, da ste se po tistem »prijetnem« dnevu, ko ste prišli domov, ulegli na svoj kavč in si vzeli trenutek zase. Že samo to dejanje naredi ogromno za samo psihično počutje. Da pa bi telesu povrnili moči, se napolnili in obenem popolnoma sprostili pa ste si ob počitku privoščili še seanso celične terapije. In kaj se zgodi ob terapiji v vašem telesu?

S HORMONI SREČE NAD STRES

Ob stimulaciji celic s pulzno elektromagnetnim valovanjem, ki ga PEMF aparatura pošilja skozi telo, medtem ko vi ležite ali sedite na njenem aplikatorju, valovanje stimulira možganske celice k povečani proizvodnji endorfinov, to pa je tisti hormon, ki ga vsi poznamo kot slavni »hormon sreče«. Ta se prične ob stimulaciji elektromagnetnih impulzov sproščati, kar pa bistveno vpliva na stres in ostale duševne motnje v telesu.


PEMF stimulira možganske celice k povečani proizvodnji endorfinov, to pa je tisti hormon, ki ga vsi poznamo kot slavni »hormon sreče«. Ta se prične ob stimulaciji elektromagnetnih impulzov sproščati, kar pa bistveno vpliva na stres in ostale duševne motnje v telesu.


KONČNA SPROSTITEV MIŠIČNE NAPETOSTI

Stres vedno spremlja mišična napetost, med katero se oskrba tkiv s krvjo zmanjša, kar pa predstavlja primarni vzrok za fibromialgijo in kronično utrujenost. Elektromagnetno valovanje primarno vpliva na zmanjšanje krčenja mišic, kar pomeni, da se vse kar se nam je skozi dan nabralo in zadrževalo v obliki napetosti v zgornjem delu hrbta in ramen, kot je to pogosto pri stresu, lahko končno sprosti. S tem, ko napetost lahko v celoti zapusti telo, preprečimo škodljivo zadrževanje stresa v telesu in njegov škodljiv vpliv na naše celotno telesno in duševno zdravje.


Elektromagnetno valovanje primarno vpliva na zmanjšanje krčenja mišic, kar pomeni, da se vse kar se nam je skozi dan nabralo in zadrževalo v obliki napetosti v zgornjem delu hrbta in ramen, kot je to pogosto pri stresu, lahko končno sprosti.


NE DOVOLITE, DA VAS STRES POSTARA

Pulzno elektromagnetno valovanje med celično terapijo PEMF, potuje skozi telo in stimulira celice, poveča njihovo oskrbo s kisikom in pospeši prekrvavitev celega telesa, kar bistveno vpliva tudi na zaviranje staranja. Znanstvene raziskave so pokazale, da je takšna terapija z elektromagnetnim poljem učinkovita metoda za zdravljenje s stresom pogojenih obolenj.


Pulzno elektromagnetno polje, ki potuje skozi telo stimulira celice, poveča njihovo oskrbo s kisikom in pospeši prekrvavitev celega telesa, kar bistveno vpliva tudi na zaviranje staranja.


Če bi radi tudi vi čimprej izboljšali vaše psihično in fizično stanje s pomočjo celične terapije PEMF vas vabimo, da preizkusite terapijo in dovolite, da vam naši strokovnjaki svetujejo in še bolje razložijo kako si lahko z njo pomagate in celostno obnovite svoje zdravje.
V kolikor pa vas zanima še podrobneje o vplivu celične pulzno elektromagnetne terapije – PEMF na stres, vam priporočamo branje članka dr.Pawluka, dolgoletnega specialista na področju pulzno elektromagnetne terapije, prav tako pa si lahko o globokem vplivu stresa na zdravje preberete tudi v podrobnejšem članku na portalu Skupaj za zdravje človeka in narave.