Celična terapija

O celični terapiji PEMF

Celična terapija s pulzno elektromagnetnim valovanjem – PEMF, na popolnoma naraven način – z upodabljanjem valovanja zemeljskega magnetnega polja, spodbuja celični metabolizem, kar pospešuje procese samozdravljenja v telesu. V procesu obnavljanja celice, se celici povrne njeno optimalno delovanje, izboljša se metabolizem, s tem pa se znatno zmanjša možnost za razvoj bolezni in težav, organizmu pa se omogoči hitra regeneracija.

Zdrava celica je ključnega pomena za zdrav organizem, vitalno telo in ohranjanje le-tega. Celična terapija s pulzno elektromagnetnim valovanjem je v zadnjih dvajsetih letih postala zelo priljubljena alternativna metoda zdravljenja. Odločilni trenutek je bil prenos tehnično zahtevne nizkofrekvenčne pulzne magnetoterapije od kliničnih centrov do domače uporabe. Danes se zdravljenje z magnetnim poljem – magnetoterapija, v strokovnih krogih šteje za varno in zelo učinkovito fizikalno metodo zdravljenja. Pogosto jo imenujejo tudi »metoda zdravljenja 21. stoletja«. Pri celični terapiji ne gre za uporabo enostavnih statičnih magnetov, temveč za uporabo visoko učinkovitega zdravljenja z nizkofrekvenčnim pulznim magnetnim poljem.

Deluje Globinsko in Odpravlja Vzroke

Pulzno elektromagnetna terapija s spodbujanjem celičnega metabolizma v telesu pospeši procese samozdravljenja in regeneracije telesa na naraven način.

Pospešeno Samozdravljenje / Regeneracija Telesa

Pospešuje postopek celjenja in regeneracije, ter pospešuje rast in zgradbo kostnega tkiva.

Lajšanje / Odprava bolečin

Lajša sklepne in mišične bolečine, odpravlja otekline in spazme, sprošča otrdele mišice in deluje proti krčem.

Pospešen metabolizem in okrepitev imunskega sistema

Odstranjuje škodljive snovi iz telesa, krepi in izboljšuje delovanje imunskega sistema, deluje preventivno pred nastankom civilizacijskih bolezni in zmanjšuje porabo zdravil.

Izboljšanje prekrvavitve in oskrbe s kisikom

Širi krvne žile, pospešuje cirkulacijo krvi, stabilizira krvni tlak in poveča oskrbo celic s kisikom.

Kako vam terapija pomaga

S celično terapijo se zdravljenja lotimo v jedru.

V času, ko je splošna medicina usmerjena v odpravljanje posledic, smo mi osredotočeni na začetek – odpravljanje vzrokov. Zdravje pa se prične z zdravo celico, ki je pogoj za zdravo in vitalno telo in ohranjanje le-tega.

Celična terapija temelji na izpostavljanju telesa pulzirajočemu magnetnemu polju nizke frekvence. Električno nabiti delci v celicah in koloidnih sistemih organizma so dovzetni do tega magnetnega polja, ki posledično povzroča spremembo površinskih potencialov celic. Aplikacija magnetnega polja vodi k ciljni distribuciji energije v tkivu in s tem k povečanju aktivnosti površine celic. V telesu tako prihaja do celostne regeneracije različnih delov in organov.

Zdrava Celica = Zdravo Telo

Celice se pričnejo samodejno obnavljati

Celična terapija stimulira telo z elektromagnetnim valovanjem, ki upodablja valovanje zemeljskega magnetnega polja. Ima blagodejen vpliv na človeške celice, saj vibrira v enakem frekvenčnem spektru kot sama celica. V tem procesu se pričnejo celice obnavljati in s tem telesu odpremo dejansko zmožnost za kvalitetno in resnično zdravljenje.

Elektromagnetno polje in človeško telo

Deluje celostno, kot tudi lokalno

Elektromagnetno polje je fizikalno polje, ki je sestavljeno iz dveh fizikalno medsebojno povezanih polj – električnega in magnetnega. Magnetoterapija je metoda, ki izkorišča učinke statičnega (stalnega) ali bolj pogosto pulznega (spremenljivega) elektromagnetnega polja na človeško telo. To je metoda, ki se je uporabljala že v daljni preteklosti. Hipokrat je zdravil številna boleča stanja pri svojih bolnikih s polaganjem magnetne rude. Ta metoda trenutno doživlja preporod. Pri bolnikih je zelo priljubljena, ker ni agresivna, je nezahtevna, ne povzroča zasvojenosti in je brez stranskih učinkov. Močno je iskana tudi zaradi odličnega učinka pri odpravljanju bolečin. Škoda je, da se pogosto priporoča šele kot metoda zadnje izbire. Magnetna terapija deluje tako lokalno, kakor tudi na celotno telo, aktivira celo vrsto obrambnih sistemov in omogoča, da se organizem sam zdravi (avtoreparacija). Pri uporabi se na celičnem nivoju pojavi povečanje prepustnosti celičnih membran in pospeševanje presnove. Na mestu delovanja prihaja tako do vazodilatacije (povišane prekrvavitve tkiva in s tem boljše oskrbe s kisikom), kakor tudi do boljše oskrbe s hranili in hitrejšega odplavljanja odpadnih produktov presnove.

VPIŠITE ISKALNI NIZ IN PRITISNITE ENTER