PEMF - Celična terapija Zdravje & vitalnost v tehnologiji narave.

Vas zanima

Kaj lahko PEMF naredi za vas?

PRO+_1200

Kaj je PEMF?

PEMF je način stimulacije telesa na osnovni celični ravni z uporabo pulzirajočih elektromagnetnih polj (Pulsed Electromagnetic Fields – PEMF)

Naprave PEMF aktivirajo fizikalne in kemične procese v telesu z oddajanjem zdravju prijaznih in koristnih elektromagnetnih polj nizkih frekvenc, ki izboljšujejo telesne funkcije, splošno zdravje in vitalnost ter samozdravljenje telesa.

Več

Zakaj se uporablja? PEMF je izjemno učinkovit na sledečih področjih:

ENERGIJA & PRODUKTIVNOST

PEMF ponovno oživlja celične membrane in izhodno energijo molekule ATP. Rezultat je več energije in vzdržljivosti, manj utrujenosti in možganske meglice ter preprosto več opravljenega v enem dnevu.
 

WELLNESS

PEMF pospešuje obnovo in nastanek zdravih celic. Imunski sistem se izboljša in omeji dejavnike povezane z bolečino in vnetjem. Prekrvavitev, presnova in absorpcija hranil se izboljšajo, telo pa lažje prenaša in odbija težave. 

ANTI-AGE

PEMF povečuje raven hondrocitov (za fleksibilnost hrustanca), osteoblaste (za trdnost kosti), kolagen (za prožnost kože) in človeški rastni hormon (vpliva na tonus kože, rast mišic, spolni nagon in gibljivost sklepov).

ŠPORT & VADBA

PEMF pred vadbo poveča koncentracijo ATP in kisika v mišicah, zmanjša kopičenje mlečne kisline in poveča zmogljivosti in vzdržljivost. Prav tako pomaga reševati in preprečevati neizogibne učinke rednega športa ali vadbe: natege, zvine in celo zlome.

STRES, ANKSIOZNOST & DEPRESIJA

PEMF pomaga blažiti cikle stresa in anksioznosti, v katerem stresni hormoni povzročajo opustošenje v telesu. Izboljšuje tudi samo počutje, PEMF transkranialna terapija pa je odobrena tudi s strani FDA za zdravljenje hude depresije.

SPANJE

Skoraj vsi uporabniki poročajo o boljšem spanju. Stalna izguba spanja je pri občutljivih posameznikih povezana s povečanjem telesne mase, poškodbami srca, slabim odločanjem in nevarnostjo med vožnjo.

BOLEČINE

Celična terapija velja za eno izmed najučinkovitejših metod lajšanja kroničnih in akutnih bolečin, saj deluje direktno na živčevje in prenos impulzov preko sinaps.

POŠKODBE

Med izvajanjem celične terapije spodbudimo procese samozdravljenja in regeneracije telesa. Celično delovanje se optimizira in proces obnove tkiva se neovirano pospešuje. Med profesionalnimi športniki je zdravljenje poškodb s celično terapijo že dolgo ena izmed najbolj priljubljenih metod.

BOLEZNI

S celično terapijo uspešno zdravimo številne bolezni in težave, saj delujemo na sam vzrok bolezni. O njeni uspešnosti priča na tisoče ljudi po vsem svetu.

UČINKI PEMF

Deluje globinsko in celostno

PEMF s svojim globinskim in celostnim delovanjem na telo pospeši procese samozdravljenja in regeneracije telesa na naraven način.

Kaj se zgodi v telesu?

POSPEŠI REGENERACIJO

Spodbuja fizikalne in kemične procese v telesu k pospešenem samozdravljenju in hitri regeneraciji.

POSPEŠI METABOLIZEM

Odstranjuje škodljive snovi iz telesa, krepi in izboljšuje delovanje imunskega sistema, deluje preventivno pred nastankom civilizacijskih bolezni.

POVEČA PREKRVAVITEV

Poveča cirkulacijo krvi, kar omogoča samozdravljenje vseh delov telesa in s tem dovod hranil in kisika v vse dele telesa.

POVEČA PRESKRBO S KISIKOM

Poveča oskrbo celic s kisikom, kar omogoča pospešeno proizvodnjo energije za celo telo.

Kako deluje?

Z uporabo pulzirajočega elektromagnetnega polja nizkih frekvenc, stimuliramo skoraj 75 trilijonov celic telesa v harmonično resonanco.

Več
stem-cell-injections
celični potencial
prepustnost celičnih membran
celična komunikacija
ENERGIJSKE MOLEKULE ATP

Kaj se zgodi v celicah?

POVEČA POTENCIAL CELIČNIH MEMBRAN

To je razlika med napetostjo v celici in zunaj nje. Ta znaša več kot 70mV pri zdravih celicah in 30mV ali manj pri kronično bolnih celicah.

POVEČA PREPUSTNOST CELIČNIH MEMBRAN

Prepustnost je ključna za preprečevanje kopičenja strupov in zagotovitev popolne absorpcije hranil in kisika. Zdrava hrana in dodatki so zamanj, če se slabo absorbirajo.

IZBOLJŠA CELIČNO KOMUNIKACIJO

To je bistvenega pomena za zdravje. Receptorje na celičnih membranah sprožijo tako nevropeptidi (sporočilne molekule) kot elektromagnetni impulzi (pri uporabi pravih frekvenc).

ZVIŠUJE NIVO ENERGIJSKIH MOLEKUL ATP

Proizvedene v mitohondrijiih znotraj vsake celice, nivoji energijske molekule ATP določajo, ali se počutite ves čas utrujeni ali pa polni življenja.

Celice se pričnejo samodejno obnavljati

Aktivna, redna obnova naših celic ni le izvedljiva, temveč je tudi potrebna za upočasnitev staranja in zmanjšanje tveganja za disfunkcijo celic.
Navsezadnje smo zdravi le toliko kot so zdrave naše celice.

Več

prej / PO

PEMF_Celica_naboj_in_delovanje

Celična stimulacija za zdravje celega telesa

Med izvajanjem celične terapije oz. vadbe, prihaja do izmenjave tekočin, toksini se izločajo, sveži minerali, hranila, kisik in voda pa vstopajo v celico, kar spodbuja optimalno funkcijo celic.

Več

Energijsko celično polnjenje

PEMF obnavlja energijo v nizkonapetostnih (oslabelih) celicah. Celice se energizirajo in zato delujejo bolje.

PEMF terapija re-energizira celične membrane, spodbuja absorpcijo kisika in hranil, odstranjevanje odpadnih snovi in medcelično komunikacijo. V manj kot 25 minutah na dan upade občutljivost na bolečine in vnetja, samozdravljenje se pospeši, cirkulacija se izboljša, nivo energije pa se dvigne.

Celična_napetost_2
Gold_1200

Medicinsko certificirana tehnologija, ki temelji na 60 letih kliničnih raziskav

PEMF tehnologija se že desetletja uporablja v mnogih wellness centrih in klinikah po svetu, danes pa je na voljo tudi za domačo uporabo. Narejenih je bilo že več kot 2.000 študij, ki potrjujejo njeno učinkovitost.

Tehnologija narave

Raziskave so pokazale, da lahko »magnetnoresonančna stimulacija« z nizkofrekvenčnimi pulzirajočimi polji (PEMF), ki se ujemajo z magnetnim poljem Zemlje, kot tudi notranji in zunanji valovni vzorci zemeljskega magnetnega polja (7,83-11,79 Hz), ustvarjajo izjemno pozitivne spremembe v telesu, ki ključno vplivajo na naše zdravje.

Z nastavitvijo programa določenih frekvenc, v skladu s posameznimi deli telesa, lahko dosežemo, da bodo vsi organi dobili najbolj ugodno stimulacijo med uporabo PEMF celične terapije.

Zgodovina

Pred več kot 3500 leti so različne antične kulture uporabljale zdravilno moč magnetov. Med grško-rimskim imperijem so se pogosto uporabljali magneti za zdravljenje različnih bolezni. Hipokrat je zdravil s polaganjem magnetne rude. Magnetna terapija se je na Kitajskem prakticirala že okoli leta 2000 p.n.š.. Tudi v starodavnih civilizacijah Srednje in Severne Amerike je bil mistični in medicinski pomen terapije z magnetnim poljem dobro poznan. Paracelsus, švicarski zdravnik in alkimist je že pred 500 leti zdravil z magneti.

PEMF se kot sredstvo za izboljšanje zdravja prične razvijati v poznem 19. stoletju, ko je Nikola Tesla odkril, da je prehod električnega toka skozi človeško telo neškodljiv – zato se moč magnetnega polja meri v Tesli (T). Tesla je poleg tega ugotovil, da je to popolnoma izvedljivo brez stika. Albert Einstein je pokazal, da elektrika in magnetizem nista ločena, temveč zgolj različna vidika istega pojava.

Pred izumom prve PEMF aparature je Nikola Tesla ustvaril prvo magnetno tuljavo, ki se danes uporablja v vseh sodobnih PEMF napravah. Nekatere od prvih naprav so izumili na Češkem in jih nato prinesli v ostale države v osemdesetih letih 19.st.. Do poznih devetdesetih let prejšnjega stoletja je večina Evrope že poznala PEMF.

Zgodnje klinične študije o elektromagnetnih poljih so bile izvedene v 60. letih 20. stoletja v Rusiji in na Japonskem. Z začetki v letu 1973 so v Severni Ameriki vse pogosteje beležili koristne učinke časovno spremenljivih magnetnih polj z nizko energijo. Leta 1982, je dr. Andrew Bassett po študiji, ki jo je spodbudila NASA, na Medicinski fakulteti Univerze Columbia, v treh priznanih severnoameriških medicinskih revijah objavil serijo 4 člankov o pozitivnih učinkih pulzirajočih elektromagnetnih polj na zlome kosti, ki se drugače niso celili. 

Tehnologija PEMF je bila odobrena s strani FDA za zdravljenje kosti, bolečin in vnetij, postkirurške bolečine in celjenje ter celo depresijo. Kot certificiran medicinski pripomoček v številnih evropskih državah, se PEMF uporablja še za številna druga stanja.

V naslednjih desetletjih je prišlo do eksplozije znanstvenih raziskav, ki se nanašajo na PEMF. PEMF beleži že 60 let kliničnih uspehov in danes obstaja že na tisoče raziskovalnih člankov v znanstvenih revijah po vsem svetu. PEMF velja za varno in učinkovito metodo za izboljšanje zdravja in najrazličnejših zdravstvenih stanj.

Preizkusite samozdravljenje z EMT aparati

Medicinski aparati EMT vam ponujajo ključ do samozdravljenja.
Odkrijte kako vam lahko naši aparati pomagajo.

Pogosta vprašanja